Kaikki blogikirjoitukset

NLP -menetelmin kohti toivottua muutosta

Hohka on mukana käynnistämässä NLP-ryhmää Pohjois-Karjalaan. Yhdessä NLP Trainer Minna Karttusen kanssa tuomme NLP:n menetelmiä tutuksi yhteisilloissa sekä muissa aluetapaamisissa tänä syksynä. Tulin tutuksi NLP:n toiminnallisiin menetelmiin opiskellessani neuropsykiatriseksi valmentajaksi muutamia vuosia sitten. Tuolloin minua kiehtoi harjoitusten käytännöllisyys sekä omakohtaisuus mikä myös valmennuksessa oli se juttu. Tunne että Hei, tämä toimii!

Muutostarve luo asiakkaalle mahdollisuuden NLP-menetelmien ja -harjoitusten avulla löytää itse itselleen toimiva tapa kohti toivottua muutosta. Toiminnallisuus on avainsana, jossa valmentautuja itse toimijana on avain suunnanmuutokseen. Sain tuolloin NLP:stä uutta tuulta ammatillisiin purjeisiin, jotka kantavat yhä. NLP-menetelmin on mahdollista kenen tahansa kurkistaa omaa tapaansa katsoa ja nähdä, kuulla, haistaa ja maistaa maailmaa.

Yksilöinä, meillä jokaisella on omanlainen ajattelutapa, – jokin yksittäinen ajatus vaan muodostuu joksikin sen enempiä ajattelematta. Toimintamme toimii niin ikään myös oman pään kautta, ajattelun suuntaisesti. Halu kurkistaa omaan tapaan ajatella, ja lisätä näin omaa kapasiteettia käsitellä ja ymmärtää tapaansa toimia, on onnistuessaan monesti oivalluttava kokemus.

NLP-harjoitteen anti parhaimmillaan on juurikin se kokemus harjoitteesta, mikä innostaa kokeilemaan lisää uusia ja erilaisia juttuja, syntyy oivalluksia, löytäen näin harjoitteiden myötä itselleen parempia, toimivampia tapoja ja käytänteitä, – asioita mitä juuri minun olisi hyvä muuttaa tai ryhtyä tekemään. Matkalla kehkeytyy mahdollisuus ja tila muutoksen polulle; opitaan myös yhdessä toisiltamme. Päähenkilönä on Minä.

Siinä NLP:n voimaa lyhykäisyydessään. Konkreettisen asian muutostyötä Minä Minälle. Pari- ja ryhmäharjoitukset tehdään myös yksilölähtöisesti, yksilöllisesti, toinen toistaan arvostavassa hengessä. Itselleen yhdessä, myös muilta oppien.

Kouluttajana on ilo avata NLP:n menetelmiä sekä ennen kaikkea nähdä koulutusaikana tapahtuva yksilöllinen muutos, tai kehitys. Monet puhuvatkin matkasta itseen. Matkalla kuulee, näkee ja tuntee uusien väylien avautuvan kuten itsellenikin kävi.

Marjatar

Syksyn #nlpkarjala -tilaisuuksissa avaan NLP Associate Trainer roolissa meille Minnan kanssa tutuksi tulleita NLP-menetelmiä. Tapasimme toisemme koulutuksessa. Viime keväänä Yhdessä olemme enemmän -ajatuksella päätimme lähteä yhteistyössä liikkeelle. Koulutussuunnitelmat ovat liikkuneet hitaaseen tahtiin tässä ajassa, mutta suunta on selvä. Mukaan pääset seuraamalla instasivuja. Menemme mahdollisuuksien mukaan lähitapaamisilla paikallisesti.


MIKÄ NLP? -NLP on kokonainen joukko erilaisia malleja, sovelluksia ja tekniikoita. Löydä omasi!


-”NLP eli neurolingvistinen ohjelmointi on ajattelutapa ja toimintamalli, joka auttaa ihmisiä kehittämään osaamistaan ja käyttämään sitä eri tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla”

-suora lainaus www.nlpyhdistys.fi

#nlpkarjala -tapahtumat löytyvät myös Hohka fb sekä #kolihohka ja #minnasco

Tervetuloa NLP:n poluille #nlpkarjala